• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 12 °C
  • Aydın 13 °C
  • Afyon 8 °C
  • Balıkesir 5 °C
  • Bursa 9 °C
  • Çanakkale 9 °C
  • Muğla 9 °C
  • Uşak 4 °C

Bakanlıktan Sıkça Sorulan Sorulara Cevap

Bakanlıktan Sıkça Sorulan Sorulara Cevap
Kovid19’un yayılımını engellemek için yeni tedbirler devreye girdi. Açıklanan korona virüs salgını yeni tedbirleri ile ilgili vatandaşlar tarafından sıkça sorulan sorulara İçişleri Bakanlığı tarafından cevap verildi.

Bakanlıktan Sıkça Sorulan Sorulara Cevap

Kovid19’un yayılımını engellemek için yeni tedbirler devreye girdi. Açıklanan korona virüs salgını yeni tedbirleri ile ilgili vatandaşlar tarafından sıkça sorulan sorulara İçişleri Bakanlığı tarafından cevap verildi.

Buna göre; 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, Seyahat İzin Belgesi almaları koşuluyla şehirlerarası seyahat edebilecek olup, her türlü şehirlerarası toplu ulaşım aracına (uçak, otobüs, tren, vapur vb.) ilişkin bilet satış sürecinde Seyahat İzin Belgesi'nin alınmış olması şartı aranacak. Genelge ile gün içerisinde 10.00 ile 13.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdan iş yerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz edenler kısıtlamadan muaf olacak.

Veliyle Yolculuk Serbest
20 yaş altı genç ve çocuklar 30.05.2020 tarih ve 8558 sayılı genelgede belirlenen çerçeve içerisinde yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir belge aranmaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabilecekler. Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi çocuklar ve gençler ihtiyaca göre bakıcıya, aile büyüklerine, kreş veya gündüz bakımevlerine gidebilmesi ve kısıtlama getirilen saat dilimleri içerisinde veli/vasilerinin nezaretinde yolculuk yapabilecek.

Sınavlara Katılacaklar Kısıtlamaya Tabi Değil
KPSS ve diğer merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler ile refakatçilerinin kısıtlamadan muaf oldukları belirlendiğinden bu sınavlara girecek her yaş grubundaki kişiler sokağa çıkma saat kısıtlamasına tabi olmayacaklar.

İnşaat Sektörü Muaf
İnşaat sektörü ve çalışanları Genelgenin 5.1/ğ ve 5.2/ğ hükümleri uyarınca üretim ve imalat tesisleri ile buralarda çalışanlar için getirilen istisna hükmü kapsamında olduğundan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Hastane Yönetimleri Belirleyecek
Hastanelerde bulunan yeme-içme mekânları (kantinler, kafe vb.) Genelge kapsamında yeme-içme yerleri için getirilen kısıtlamalara (çalışma saatleri, servis yöntemi vb.) doğrudan tabi olmayıp hastanelerde bulunan yeme-içme yerlerinin çalışma usul ve esasları hastane yönetimlerinin vereceği karar doğrultusunda belirlenecek.

Havalimanlarındaki Mağazalar Kısıtlamadan Muaf
Havalimanlarındaki mağazalar (giyim, hediyelik eşya vb. işyerleri), Genelgenin 1'inci maddesi ile faaliyet gösterebilecekleri zaman aralığı 10.00-20.00 saatleri arası olarak belirlenen iş yerleri kapsamında olmayacak.

08.00-10.00 Saatleri Arasında Gel-Al
Tekel büfeleri, Genelgenin 1'inci maddesi kapsamında marketler için getirilen çalışma saati kısıtlamalarına (saat 10:00-20:00 arası çalışabilme) tabidir. Pastaneler ile simit, börek, poğaça vb. ürünleri üreten ve satan işyerleri sadece bu ürünlerin satışını sabah 08.00-10.00 saatleri arasında gel-al şeklinde yapabilecek.

Cuma Namazına Serbestlik Sağlanacak
65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı gruplarında yer alan vatandaşlardan Cuma namazı kılmak isteyenler için İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik sokağa çıkma saati Cuma namazı bitimine kadar uzatılabilecek, 20 yaş altı için ise sokağa çıkış saati ise Cuma namazına gidebilecekleri şekilde öne alınabilecek.

Kreşler Yüz Yüze Eğitim Faaliyetlerine Devam Edecek
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşlerle birlikte diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel eğitim kurumları bünyesindeki kreşlerin yüz yüze eğitim faaliyetlerine devam edebilecek.

Sokak Hayvanlarının Beslenme İhtiyaçlarını Giderebilecek
“Hayvan Besleme Grubu Üyeleri” ile sokak hayvanlarını beslemek isteyen diğer vatandaşlar, hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak. Önceki sokağa çıkma kısıtlamalarında olduğu gibi hayvan severler, hafta sonlarında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması sırasında sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını giderebilecek.

Pazaryerlerinde 10.00 İla 20.00 Saatleri Arasında Satış Serbest
Pazarcı esnafı, sebze-meyve gibi ürünlerin tedariki ve pazaryerine nakliyesi/kurulumu bağlamında çalışma saatleri sınırlamasına tabi almayıp pazaryerlerinde ise 10.00 ila 20.00 saatleri arasında vatandaşlara satış yapılabilecek.

Rezervasyonu Olanlar Seyahat Edebilecek
Otel rezervasyonu bulunan vatandaşlar, konaklama rezervasyonunun başlangıç zamanı ile konaklama tesisine ulaşım süresi içerisinde rezervasyonu olduğunu belgelemek/ibraz etmek kaydıyla herhangi bir izin almaksızın özel araçlarıyla seyahat edebilecek.

Halı Sahalarda Antrenman Yapılamayacak
Amatör liglerin ertelenmiş durumda olması nedeniyle, yeni bir karar alınıncaya kadar faaliyetleri durdurulan halı sahalarda antrenman yapılamayacağı ve futbol okulu/akademisi gibi faaliyetlerin devam edemeyecek.// EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894