• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 21 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Uşak 18 °C

Bağlantılı Hesaplar Veri İhlalini Kolaylaştırıyor

Bağlantılı Hesaplar Veri İhlalini Kolaylaştırıyor
Araştırmalar, çoğu kullanıcının ortalama 75 online hesabı ve şifresi bulunduğunu söylüyor.

Bağlantılı Hesaplar Veri İhlalini Kolaylaştırıyor

Varlığı Unutulan Onlarca Onlıne Hesap Kişisel Verileri Tehdit Ediyor

Araştırmalar, çoğu kullanıcının ortalama 75 online hesabı ve şifresi bulunduğunu söylüyor. Bu hesaplardan bazıları kullanıcılar tarafından günlük olarak kullanılırken çoğunun unutulduğuna dikkat çeken Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, hackerlerin unutulan hesaplar üzerinden kişisel verileri ifşa edebileceğini belirtiyor.

Araştırmalara göre, ortalama bir kullanıcının 70 – 80 online hesabı ve şifresi bulunuyor. Kullanıcılar hatırlamaları gereken çok fazla şifre olduğunu düşünerek online sitelerde şifre oluştururken yaygın olarak Facebook hesapları ve Google hesapları yoluyla üye olmayı tercih ediyor. Bağlantılı linklerle yapılan girişlerin çoğu, kullanıcılar tarafından unutulurken hackerlerin bu girişler yoluyla kişisel verileri çalabileceğini belirten Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, online hesapları korumak için dikkat edilmesi gereken önerileri 5 adımda sıralıyor.

Kişisel Verileri Bağlantılı Hesaplar Aracılığıyla Çalıyorlar
Kullanıcılar, yeni bir siteye üye olurken özellikle Facebook ve Google hesapları ile giriş yapmayı tercih ediyor. Bu işlem kullanıcılara kolaylık sağlarken kötü niyetli hackerler tarafından kişisel verilerin çalınmasını kolaylaştırıyor.  Veri ihlallerinin sayısı her geçen gün artarken kullanıcı verilerindeki gizliliğin arttırılması ve fark edilmeyen para harcamalarının önüne geçilmesi için kullanıcıları uyaran Serap Günal, e-postalara bağlı hesapları düzenli olarak kontrol etmenin kullanıcılar için gözden kaçırılmaması gereken bir nokta olduğuna dikkat çekiyor.

Sosyal Medya Hesapları Tehlike Yaratıyor
Hackerler sadece e-postalara bağlı hesaplara değil, kullanıcıların sosyal medya hesaplarına bağlı eklentilere de ulaşabiliyor. Özellikle kullanıcıların hesaplarındaki kişi listelerine ve iletişim bilgilerine erişmek için izin isteyen üçüncü hizmetler, hackerlerin kişisel verilere ulaşmasına büyük kolaylık sağlıyor. Kullanıcıların sosyal medya hesapları üzerinden erişime izin verdikleri eklentileri düzenli şekilde kontrol etmeleri gerektiğini vurgulayan Serap Günal, bu alışkanlığın olası veri ihlallerine karşı alınabilecek önemli adımlardan biri olduğunu söylüyor.

Online Hesapları Korumak için Dikkat Edilmesi Gereken Adımlar

Bağlantılı hesaplar kullanıcılar tarafından unutulsa bile hackerler tarafından unutulmadığına dikkat çeken Serap Günal, kullanıcılarla 5 önemli adımda online hesapları korumanın yollarını paylaşıyor.

 1.  Sahip olduğunuz tüm hesapları gözden geçirin ve kullanmadıklarınızı silin. Fazla miktarda online siteye üye olmak şifre kontrollerini zorlaştırıyor. E-posta ve sosyal medya hesaplarına bağlı üyelikleri azaltmak kullanıcıların güvende olmasını sağlıyor.

2. Tüm parolalarınızı güncelleyin ve hesaplarınızı korumak için birbirine benzemeyen, karmaşık şifreler kullanın. Birbirinden farklı ve tahmin edilmesi zor olan şifreler yaratmak veri ihlaline karşı kullanıcıları güvende tutuyor.

3. İki faktörlü kimlik doğrulayıcıları kullanın. İki faktörlü kimlik doğrulayıcıları, online hesapların güvenliğini arttırıyor. Bu özellik, hackerler şifreleri ele geçirse bile cihazlara erişimini engelleyerek online hesapları güvende tutuyor.

4. Bir şifre yöneticisi kullanın. Şifre yöneticisi yazılımları yüksek teknolojiyle geliştirilmiş ve birçoğu kendine özel şifreleme yöntemleri kullanarak kullanıcıların tüm şifrelerini ve özel bilgilerini saklayabilmesine olanak sağlıyor.

5. Her hesabınızı düzenli olarak kontrol ettiğinizden emin olun. Rutin hesap kontrolleri yapmak kullanıcıların olası veri ihlallerini erkenden fark etmesini sağlıyor.  Fark edilen durumlarda ise şifre değiştirmek ve hesap erişimlerini kontrol etmek gerekiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894