• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 26 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 27 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Çanakkale 21 °C
  • Muğla 22 °C
  • Uşak 24 °C

Aydın Kızılay, Kurban Bağışlarını İhtiyaç Sahiplerine Ulaştıracak

Aydın Kızılay, Kurban Bağışlarını İhtiyaç Sahiplerine Ulaştıracak
Türk Kızılay Derneği Aydın Şubesi, 2016 yılı vekaleten kurban kesimi ve kurban bağışı faaliyetlerini sürdürüyor.

Türk Kızılay Derneği Aydın Şubesi, 2016 yılı vekaleten kurban kesimi ve kurban bağışı faaliyetlerini sürdürüyor.

Türk Kızılay'ı tarafından "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganıyla ülke genelinde başlatılan vekalet kurbanlık kampanyası kapsamında il genelinde seferberlik başlatan Türk Kızılay Derneği Aydın Şubesi, şehrin farklı noktalarına 3 bin afiş ve şehrin işlek 6 noktasına büyük bez afişler astı.

İhtiyaç sahibi ailelerin sofralarına yardım elini uzatmaya devam eden Türk Kızılay Derneği Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, 2015 yılında 203 kurban kestiklerini söyledi. Pekmezci, "Vekalet ücretlerimiz yurtiçinde 740 lira, yurtdışında 475 lira olarak belirlendi. Türk Kızılayı, Kurban Bayramlarında vekalet verilen kurbanları, sahipleri adına mutlaka kesiyor ve etlerini mutlaka dağıtıyor. Aydın halkının daha da duyarlı olmasını Kurban Bayramı'nda kurban bağışı konusunda Kızılay'a destek vermesini bekliyoruz" dedi.

Bekir Sıtkı Pekmezci, gecen yıl 203 kurban kesen Türk Kızılay Derneği Aydın Şubesi'nin 3 bin 456 kutu kavurmayı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını bildirdi. Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganı ile Aydın'da Kurban Bayramı için kurbanlık bağışı beklediklerini ifade eden Pekmezci, "Kızılay'ımızın Türkiye'de Et ve Süt Kurumu ile birlikte organize etmiş olduğu ve kurban paylarımızın hijyenik bir şekilde konservelere dönüştürülerek 18 aylık raf ömrü olan bu konservelerin de Kurban Bayramı sonrasında yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Kurban Bayramı'nın neşesini yine fakir fukara sofralarına taşımak için büyük bir seferberlik başlattık. Bu seneki kurban organizasyonu dünyanın 30 ülkesinde gerçekleştirilecek. Ağırlıklı olarak Balkanlar'da, Afrika'da, Güney Asya, Kafkaslar'da ve Orta Doğu'da bu organizasyonu gerçekleştirilecek. Özellikle kuraklık ve savaştan etkilenmiş olan coğrafyaların bulunmasına özen gösterdik" dedi.

İslami Şartlara Uygun Kesim Yapılıyor

Vatandaşların vekaletlerini vermiş olduğu Kızılay'ın, kurbanlıkları dini vecibelere uygun bir şekilde kesim yaptığını dile getiren Pekmezci, şöyle konuştu: "Türkiye'de Et ve Süt Kurumu'muza ait 5 kombina da kesim yapacağız. Kesim alanlarında Diyanet İşleri Başkanlığının vermiş olduğu din görevlisi kurbanların başında dualar okuyor. Veteriner hekimler hayvanları kurbanlık olup olmayacağını kontrol ediyor. Noter onayından geçiyor. Kesim yapılırken kurban vekaletini alan Kızılay çalışanı, listeyi okuyarak İslami şartlara uygun bir kesim yapılıyor. Kurbanlığın kesiminin bütün aşamaları videosu çekiliyor. Kesim yapıldıktan sonra vekalet veren kişiye, Türk Kızılay'ı teşekkür belgesi, çekilen video ve kurbanın etinden gönderiyor. Vekaletini veren kişinin aklında hiçbir tereddüt kalmasını istemiyoruz"

Aydın'da muhtarlar, okul müdürleri ve diyanet görevlileri tarafından verilen listelere göre ihtiyaç sahiplerine konserve etleri dağıttıklarını ifade eden Pekmezci, vekalet vermek isteyen vatandaşların 05424720711, 05065503490 ve 02562251554 numaralarından kendilerinden ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Aydın Kızılay, Kurban Bağışlarını İhtiyaç Sahiplerine Ulaştıracak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894