• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 24 °C
  • Aydın 27 °C
  • Afyon 20 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Bursa 22 °C
  • Çanakkale 21 °C
  • Muğla 26 °C
  • Uşak 21 °C

Anadolu Mektebi Öğrencileri Akif Ve Asım’ın Neslini Anlattı

Anadolu Mektebi Öğrencileri Akif Ve Asım’ın Neslini Anlattı
Anadolu Mektebi ve Nazilli Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Aydın'da ilk kez düzenlenen "Akif'i anlamak, Asım'ı yaşamak" etkinliklerde...

Anadolu Mektebi ve Nazilli Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Aydın'da ilk kez düzenlenen "Akif'i anlamak, Asım'ı yaşamak" etkinliklerde ünlü vatan şairi her yönüyle tanıtıldı.

2 gün süren panel ve etkinliklerde Türkiye'nin 28 ilinde çalışmaları devam eden okuma etkinliklerinde görev alan öğrenciler anladıkları Mehmet Akif'i dinleyiciye aktardı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde düzenlenen etkinliklere Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başta olmak üzere Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Anadolu Mektebinin Kurucusu, eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Prof.Dr.Sami Güçlü, Aydın İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, diğer il protokol üyeleri, ilçe protokol üyeleri, AK parti Nazilli ilçe yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliklerin ilk gününde düzenlenen açılış panelinde Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı ve onun hayatını yazan yazarların eseri olan toplamda 33 eseri okuyan panelist öğrencilerin ağzından Mehmet Akif ve hayalindeki Asım'ın Nesli anlatıldı. Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'un herkes tarafından en çok tanınan ancak bilinmeyen bir yazar olduğu anlatıldı.

2 gün süren etkinliğin açılış panelinin yapıldığı Nazilli Ticaret Odası Konferans Salonu ve etkinliklerin sürdüğü Nazilli Asımın nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda konuşmacılar "Akif'i anlamak ve Asım'ı yaşamak" isimli etkinliklerde ünlü şairi her yönüyle ele aldılar. Anadolu Mektebinin Kurucusu, Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı Prof.Dr.Sami Güçlü, "Mehmet Akif, Türkiye'de en çok tanınan aslında en az bilinen yazarlarımızdan belki de bir tanesi. Ve biz bu eksikliği okumalarımızda gördük. Amacımız, bu okumalarla birlikte Akif'i daha çok tanımak ve vefa duygumuzu ona göstermek. Anadolu Mektebi Yazarlarından Mehmet Akif'i okuyan öğrenciler anladıkları Mehmet Akif'i her yerde anlatıyorlar. Nazilli'deki etkinlikte 6 ilden gelen öğrenciler vardı. 3 tanesi Nazillili, 9 tanesi ise başka şehirlerden. Bu öğrencilerimiz iki günlük bir program içerisinde Akif'i çeşitli yönleriyle anlatılar. Akif'i anlamak için 33 kitabını okudular. Akif'i çok yakın tanıdılar. Onun sanatını, mücadelesini, eğitimini, kültürünü, yurt dışı seyahatlerini ve milli mücadeledeki rollerini ifade ettiler. Ve dinleyicilerin çok önemli bir kısmı kendi yaşlarındaki lise öğrencileriydi. Dolayısıyla o öğrenciler için de çok örnek bir davranış oldu. Akif'i bu kadar yakından tanıyan kişilerin olabileceğini gördüler. Ve bununda okumakla, emek vermekle kazanıldığını bizzat yaşadılar. Mehmet Akif, tarihimizin en kritik döneminde, en zahmetli ve büyük devletimizin ayakta durma mücadelesi verdiği bir zamanda yaşadı. Milli Mücadeleye katıldı. Ama hiç ümidini kaybetmedi. Bugün Türkiye, içinde bulunduğu zor şartlara rağmen kendisini besleyen ana kaynaklarla birlikte bu zor mücadeleyi de başaracak bir gençliğin arkadan geldiğini gördü. Akif'e karşı minnettarız. Ruhu şad olsun" dedi.

"Akif'in "Asım'ın Nesli" diyerek idealize ettiği gençlik yetişiyor"

Vali Yavuz Selim Köşger ise; "Yaklaşık 23-25 ilden değişik öğrencilerin katılımıyla Mehmet Akif Okumalarının son değerlendirme panelini yapmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Asım'ın Nesli, Akif'in idealindeki gençlik. Bu memleketi, geleceğini, istikbalini emanet etmek istediği gençlik. Akif'in "Asım'ın Nesli" diyerek idealize ettiği gençlik; memleket ne anlamda ihtiyaç duyuyorsa, hangi sahada ihtiyaç duyuyorsa, orada, fedakarca, kendini feda edercesine koşan ve memleketinin hizmetinde olan, çağın bilgileri ile kuşanmış ama köklerinden kopmamış, bu ülkenin değerlerine de sahip ama evrensel değerleri de kendisine içselleştirmiş bir gençliktir. Bu gençlik inşallah yetişiyor. Bu gençliğin ülkemizde, dediğimiz gibi ihtiyaç duyulan her anda devreye girdiğini görüyoruz. Savaşta, fedakarlıkta, evet, bizim milletimizin kahramanlığının üzerine dünyada kahramanlık tanımayız. Ama daha güzeli, barış zamanında da ülkenin bütün peteklerini medeniyetin ballarıyla doldurabilmektir. Barış zamanında eğitim yuvalarında, akademiyada gerekli çalışmaları yapmak, muasır medeniyetin ötesine aşan bilgilerle, teknolojiyle, ilimle, irfanla, ahlakla, edeple ülkeyi baştan başa mamur hale getirmek. Esas olan bu. İnşallah bu Anadolu Mektebi ve Anadolu okumaları sonucunda da bu gençliğin nüveleri oluşacak diye umut ediyoruz" diye konuştu.

Anadolu Mektebi Öğrencileri Akif Ve Asım’ın Neslini Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894