• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 20 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Çanakkale 20 °C
  • Muğla 23 °C
  • Uşak 20 °C

Aliağa’nın Türkiye Ve Azerbaycan Bayraklarıyla Donatılması Azerbaycan Medyasında Yayınlandı

Aliağa’nın Türkiye Ve Azerbaycan Bayraklarıyla Donatılması Azerbaycan Medyasında Yayınlandı
Cumhuriyetimizin 97. Yılının coşkuyla kutlanması için Aliağa’da cadde ve sokakları Türkiye ve Azerbaycan Bayraklarıyla donatan Aliağa Belediyesi’nin bu duyarlılığı Aliağa’da büyük ilgiyle karşılanırken, tüm kentin İki ülke bayraklarıyla donatılması Azerba

Aliağa’da Bayrak Coşkusu Azerbaycan Medyasında

Aliağa’nın Türkiye Ve Azerbaycan Bayraklarıyla Donatılması Azerbaycan Medyasında Yayınlandı

Cumhuriyetimizin 97. Yılının coşkuyla kutlanması için Aliağa’da cadde ve sokakları Türkiye ve Azerbaycan Bayraklarıyla donatan Aliağa Belediyesi’nin bu duyarlılığı Aliağa’da büyük ilgiyle karşılanırken, tüm kentin İki ülke bayraklarıyla donatılması Azerbaycan’da da heyecanla karşılandı. Azerbaycan medyası, Aliağa Belediyesi’nin Cumhuriyet bayramını kutlarken, Ermenistan’ın Dağlık Karabağ işgaline karşı büyük bir kurtuluş mücadelesi veren Azerbaycan bayrağını da Aliağa cadde ve sokaklarında dalgalandırılmasına geniş yer verdi.

“TÜRKİYƏ CÜMHURİYYƏT BAYRAMI SEVİNCİNİ AZƏRBAYCANLA BÖLÜŞÜR”
Azerbaycan Devlet Haber Ajansı AZƏRTAC, Aliağa Belediyesi’nin duyarlılığını “Türkiyə Cümhuriyyət Bayramı sevincini Azərbaycanla bölüşür” manşetiyle dünyaya servis etti.
Azerbaycan Haber Ajansı, Muhabiri Günel Məlikova imzasıyla abonelerine servis ettiği haberde şu ifadeleri kullandı:
“Türkiyənin Cümhuriyyət Bayramı münasibətilə ölkənin İzmir vilayətinin Aliağa rayonunun ən işlək küçə və prospektləri, dövlət binaları Azərbaycan və Türkiyə bayraqları ilə bəzənib.
AZƏRTAC xəbər verir ki, bu münasibətlə Aliağa Bələdiyyəsinin, Gənclik Mərkəzinin binalarından iri Türkiyə və Azərbaycan bayraqları, həmçinin Türkiyə Respublikasının banisi Mustafa Kamal Atatürkün şəkilləri asılıb.
Bununla bağlı bələdiyyədən verilən məlumatda deyilir: “Türkiyə Respublikasının yaranmasının 97-ci ildönümü sevincini Azərbaycan ilə bölüşməmizin əsas səbəbi işğal altındakı torpaqlarını azad edən və Ermənistanın hücumlarına qarşı mübarizə aparan qardaş ölkəyə öz dəstəyimizi ifadə etmək, “bir millət, iki dövlət” olduğumuzu bir daha dünyaya nümayiş etdirməkdir”.
Təşəbbüs Aliağada yaşayan vətəndaşlar tərəfindən rəğbətlə qarşılanıb.”
Cumhuriyetin 97’inci yıldönümü münasebetiyle bağımsızlık coşkusunu kardeş ülke Azerbaycan ile paylaşan Aliağa Belediyesi, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ'da işgal altındaki topraklarını kurtarmak ve Ermenistan’ın saldırıları karşısındaki mücadelesine destek olmak amacıyla Belediye binaları, Aliağa Gençlik merkezi ve kentin cadde ve sokaklarıyla kamu binalarında Türk Bayrağı, Atatürk posterinin yanı sıra Azerbaycan Bayrağı da dalgalandırdı. Böylelikle Aliağa Belediyesi Türkiye ve Azerbaycan’ın iki devlet bir millet olduğunu göstererek, kardeşlik duygularını tüm Dünyaya gösterdi.

BAŞKAN ACAR, “29 EKİM’DE ÇİFTE BAYRAM KUTLAYALIM” DEMİŞTİ
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 10 Ekim tarihinde Aliağa Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada Azerbaycan’ı yürekten desteklediğini ifade edip Azerbaycan’ın vatan toprakları için yaptığı mücadeleyi hatırlatarak, “Hepimiz beden olarak buradayız. Ancak hepimizin yüreği Azerbaycan’da. Azerbaycan’dan güzel haberler geliyor. Temennim o dur ki 29 Ekim’de çifte bayram kutlayalım” demişti. Azerbaycan ordusu, 1 aydır süren savaşta Ata topraklarının büyük bölümünü işgalden kurtararak Azerbaycan ve Türkiye’yi sevince boğdu.

AZERBAYCAN MEDYASINDA YER ALAN HABERLERİN LİNKLERİ
https://azertag.az/…/Turkiye_Cumhuriyyet_Bayrami_sevincini_…
https://nuhcixan.az/…/36831-turkiye-cumhuriyyet-bayrami-sev…
http://www.azerbaijan-news.az/…/turkiye-cumhuriyyet-bayrami…
https://xeber.media/…/turkiye-cumhuriyyet-bayrami-sevincini…
https://axar.az/news/toplum/511181.html

//EGE BASIN GRUBU

azerbaycan-ajans-1.jpgazerbaycan-ajans-2.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894