• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 23 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 22 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 20 °C
  • Uşak 19 °C

Aliağa’da Coşkulu Cumhuriyet Kutlaması

Aliağa’da Coşkulu Cumhuriyet Kutlaması
Cumhuriyet’in 98’inci yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayan Aliağa Belediyesi, binlerce Aliağalı ile Cumhuriyet Fener Alayı düzenledi. Bayrak ve meşalelerle yürüyen Aliağalılar, Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

 

Aliağa’da Coşkulu Cumhuriyet Kutlaması

Binlerce Aliağalı Cumhuriyet Fener Alayında Bir Araya Geldi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar: “Bin Yaşasın Cumhuriyet”

MFÖ Aliağa’da Binleri Buluşturdu

Cumhuriyet’in 98’inci yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayan Aliağa Belediyesi, binlerce Aliağalı ile Cumhuriyet Fener Alayı düzenledi. Bayrak ve meşalelerle yürüyen Aliağalılar, Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

Kutlamalar kapsamında kentin dört bir tarafını dev Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatan Aliağa Belediyesi’nin organize ettiği “Cumhuriyet Fener Alayı ve Korteji” için binlerce Aliağalı Aliağa Belediyesi Spor Salonu önünde bir araya geldi. 

Aliağa’yı kırmızı beyaz bir görünüme kavuşturan coşkulu kalabalık Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile birlikte ellerinde meşaleler, pankartlar ve bayraklarla; İstiklal Caddesi, Hükümet Caddesi güzargahından kortej halinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Aliağa Belediyesi bandosunun Cumhuriyet Marşları eşliğinde gerçekleşen kortejde binlerce Aliağalının yanı sıra belediye kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, motosikletli ve bisikletli gruplar, taraftar gurupları ile Aliağaspor FK futbolcuları yer aldı. 

98.YILA ÖZEL 98 KİŞİ ZEYBEK OYNADI 
Yürüyüş esnasında pencere ve balkonlara çıkan vatandaşlar Cumhuriyet coşkusuna alkış tutarak ve ellerindeki Türk Bayraklarıyla ortak oldu. Kilometrelerce uzunluktaki kortejde yer alan canlı heykeller, animasyon ve şov grupları hünerlerini sergilediler. Cumhuriyet’in 98.yılına özel olarak 98 kişinin Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirdiği zeybek gösterisi de izleyenlerden büyük alkış aldı. 

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “BİN YAŞASIN CUMHURİYET”
Cumhuriyet Meydanında davet üzerine sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, şunları söyledi: “Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyeti kuran ve bizlere armağan eden Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet uğruna canını feda eden şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Ebediyete uğurladığımız gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da uzun ömürler diliyorum. Uzun süredir pandemiyle mücadele ediyoruz. Pandemi sürecinde, evde kaldığımız dönemde özgürce dolaşmanın, özgürce yaşamanın ne kadar kıymetli olduğunu anladık. Özgürlük o kadar kıymetli ki o özgürlüğün temeli Cumhuriyettir. Cumhuriyet olduğu için özgürüz. Bu yüzden Cumhuriyetimize sahip çıkmalı hep birlikte yaşatmalıyız. Özgürlüğümüz için daima cumhuriyet demeliyiz. Yine pandemi döneminde onca teknolojiye rağmen hiçbir şey bir arada olmanın tadını vermedi. Burada yaşadığımız coşkuyu bize yaşatmadı. Bayramı bayram yapan, organizasyonları güzel yapan da değerli milletimizdir. Bizler hep birlikte, devletiyle, milletiyle bir olacağız, diri olacağız. Ecdadımızın bizlere armağan ettiği Cumhuriyeti gelecek nesillere taşıyacağız. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bin yaşasın Cumhuriyet” dedi.

BAŞKAN SERKAN ACAR’DAN HARMANDALI SÜRPRİZİ
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yaptığı konuşmanın ardından kendisiyle harmandalı oynamak isteyen bir vatandaşın isteğini kırmadı. Başkan Serkan Acar’ın 78 yaşındaki Hatice Uygun ile karşılıklı oynadığı harmandalı alandaki binlerce kişiden büyük alkış aldı. 

ALİAĞA’DA ON BİNLER MFÖ İLE COŞTU
Fener alayının Cumhuriyet Meydanı’na varmasıyla birlikte coşku zirveye ulaştı. Fener alayının ardından sahne alan Türk Pop müziğinin sevilen grubu MFÖ, en güzel parçalarını on binler için seslendirdi. Sahneye “Mazeretim Var Asabiyim Ben” adlı unutulmaz parçasıyla başlayan efsane grubun solistleri Mazhar-Fuat ve Özkan mest eden şarkılarının yanı sıra üstün sahne performanslarıyla da izleyenlerden sık sık alkış aldı. Özellikle grup solisti Özkan’ın kendine özgü tarzı ile söylediği şarkılar alandakileri kendine hayran bırakırken konser “Sude” şarkısı ile son buldu. Şarkıların büyük bir bölümünü grupla birlikte söyleyen Aliağalılar, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu doyasıya yaşadı.

GRUP SOLİSTLERİNE HELVACI KİLİMİ 
Konser sonunda Cumhuriyet kutlamalarına katılımlarından dolayı MFÖ’ye teşekkür eden Aliağa Belediye Serkan Acar, grubun solistlerine Helvacı Mahallesi’nde kendine özgü dokumasıyla 500 yılı aşkın bir geçmişe sahip “Helvacı Kilimi” hediye etti. Mazhar-Fuat ve Özkan’a hediyeleri, kilim dokumalarını el emeği ile yapan Aliağa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Berrin Argunhan ile kooperatifte görev yapan üretici kadınlar takdim etti.   // EGE BASIN GRUBU


aliagada-coskulu-cumhuriyet-kutlamasi-2.JPGaliagada-coskulu-cumhuriyet-kutlamasi-13.JPGaliagada-coskulu-cumhuriyet-kutlamasi-5.JPGaliagada-coskulu-cumhuriyet-kutlamasi-26.JPG

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894