• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • İzmir 8 °C
  • Manisa 6 °C
  • Aydın 10 °C
  • Afyon 1 °C
  • Balıkesir 1 °C
  • Bursa 4 °C
  • Çanakkale 5 °C
  • Muğla 7 °C
  • Uşak -2 °C
» »

Aliağa, Uluslararası Yörük Türkmen Şölenine Ev Sahipliği Yaptı

Aliağa, Uluslararası Yörük Türkmen Şölenine Ev Sahipliği Yaptı
İzmir’in Aliağa ilçesinde ‘Uluslararası Aliağa Yörük Türkmen Şöleni’ düzenlendi. Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda Aliağa Yörükler Derneği tarafından organize edilen şölen renkli görüntülere sahne oldu

ALİAĞA, ULUSLARARASI YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İzmir’in Aliağa ilçesinde ‘Uluslararası Aliağa Yörük Türkmen Şöleni’ düzenlendi. Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda Aliağa Yörükler Derneği tarafından organize edilen şölen renkli görüntülere sahne oldu.  

Yörük kültürüne ait birbirinden farklı etkinliklerin gerçekleştirildiği şölene; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu, Türk Komite Birliği Başkanı Öcal Arslankaya, Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Sekreteri Fahrettin Beşli, Türk Boyları Konfederasyonu Başkanı Durhasan Koca, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Yörük Türkmen Dernekleri ile Türk Dünyasından 13 yurt dışı temsilcisi katıldı. 

Bu yıl ikincisi yapılan Aliağa Yörük Şöleni, Aliağa Demokrasi Meydanı’ndan Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’na yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. Katılımcıların Yörük kültürüne özgü kıyafetleriyle, develer ve atlar eşliğinde, Aliağa Engelsiz Mehteran Takımının Marşlarıyla yaptığı yürüyüş çevredeki vatandaşların beğenisini kazandı. Şölen coşkusu kortejin Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’na varmasıyla ikiye katlandı. 

Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’ndaki etkinlikler; Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ve Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt’un Kur’an Tilaveti ile başladı. Vatan uğruna canını veren şehitlerimiz için duayı Fatih Camii imamı Gazali Ateş yaptı. Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı’nın mini konseri sonrasında açılış konuşmaları gerçekleştirildi. 

ALİAĞA YÖRÜKLER DERNEĞİ BAŞKANI ERHAN KÜÇÜK: “YÖRÜKLER BU TOPRAKLARI VATAN KILAN BİR GELENEĞİN TEMSİLCİLERİDİR”
Yörüklerin bir obadan bir beylik, bir beylikten bir devlet, bir devletten bir nizam çıkaran bir geleneğin takipçileri olduğunu belirten Aliağa Yörükler Derneği Başkanı Erhan Küçük, “İster Sarıkeçili olsun ister Karakeçili, bütün yörükler bu toprakları vatan kılan bir geleneğin temsilcileridir. Bugün bu yörük obaları kurdukları bu çadırlarda gelen bütün misafirlerine sofralarını açık tutuyorlar. Allah sofralarını bereketlendirsin” dedi.   

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “YÖRÜK KARDEŞLERİMİZLE BİR ARAYA GELMENİN COŞKUSUNU VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün biz sözüne yer veren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, şunları söyledi: “Allah’a hamd olsun ki bugün burada Türk dünyasının dört bir köşesinden Yörük kardeşlerimizle bir araya gelmenin coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizi bir araya getiren Aliağa Yörükler Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Yörükleri o kadar güzel anlatmış ki, “Arkadaşlar gidip Toros dağlarına bakınız. Eğer orada bir Yörük çadırı varsa ve o Yörük çadırında duman tütüyorsa sakın ola korkmayın. Biliniz ki bu milleti hiçbir güç ve kuvvet yenemez.”

Konuşmaların ardından şölene katılan dernek temsilcileri Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a yörük kültürüne özgü hediyeler takdim etti. 

BAŞKAN SERKAN ACAR’A OĞUZ KAĞAN KAFTANI HEDİYE EDİLDİ
Şölenin ikinci bölümde folklor ekipleri sahne aldı. Aliağa Yörükler Derneği Folklor Ekibi, Ayrancılar Yörük ve Zeybek Kültürü Araştırma Geliştirme Derneği Folklor Ekibi, Kırım Tatar Folklor Ekibi, Kınık Yörükleri Folklor Ekibi ve Bergama Kılıç Kalkan Ekibi’nin gösterileri beğeniyle izlendi. Başkan Serkan Acar, katılımcılar tarafından büyük alkış alan Samsun Yörükler Derneği’nin Okçuluk gösterisinde ise yay kullanıp ok attı. Gösterilerin ardından şölene katılan dernek temsilcilerine teşekkür plaketi takdim edildi. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa tarihini anlatan ‘Aliağa Kent Kitaplığı’ serisine ait özel kutusunda dörtlü set halinde bulunan kitapları dernek temsilcilerine hediye etti. Afganistan’dan gelen heyet ise Başkan Serkan Acar’a Oğuz Kağan Kaftanı hediye etti. Etkinlikler esnasında katılımcılara keşkek, bulgur pilavı, tavuk ve ayran ikramları da yapıldı. 

Gün boyu süren şölenin son bölümünde ise Fatoş Kadıoğlu, Ali Çakar, Şemsigül Jakupova, Ağaband Müzik Grubu ve Azerin sahne aldı. Başkan Serkan Acar, sevilen sanatçı Fatoş Kadıoğlu’nun söylediği ‘Türkiyem’ adlı şarkıya eşlik etti. Yörük şöleni sevilen sanatçı Azerin’in müzik ziyafeti ile son buldu. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-yoruk-soleni-18.jpgaliaga-yoruk-soleni-15.jpgaliaga-yoruk-soleni-13.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

İzlenme: 4468
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894