• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 15 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 14 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 14 °C
  • Muğla 13 °C
  • Uşak 13 °C

Alaşehir’de ’Madde Bağımlılığı İle Mücadele’ Paneli

Alaşehir’de ’Madde Bağımlılığı İle Mücadele’ Paneli
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde madde bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturabilmek amacıyla Alaşehir İlçe Müftülüğü tarafından "Madde Bağımlılığı...

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde madde bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturabilmek amacıyla Alaşehir İlçe Müftülüğü tarafından "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" paneli düzenlendi.

Alaşehir Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Manisa Müftülüğü Cezaevi Vaizi ve Bağımlılıklar İl Koordinatörü Dr. Ahmet Erdinçli, Manisa İl Emniyet Müdürlüğünden Murat Kişin ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışman Esin Türkoğlu katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan Alaşehir İlçe Müftüsü Necati Kara, "Yüce dinimiz alkol, uyuşturucu ve sarhoşluk eden maddelerin hepsini yasaklamıştır. İnsana zarar veren bu tarz maddeler Kur'an tabiriyle şeytanın pisliklerindendir. Bu maddeler kişileri ve toplumu maddi manevi felakete götürür. Gençlerimize bunların zararlarını iyi anlatmalı, onlara sevgi ile yaklaşmalı ve sahip çıkarak korumalıyız. Bu amaçla düzenlediğimiz bu seminer inanıyorum ki bu konuda bize rehberlik yapacaktır. Uyuşturucu maddelerinden korunmanın yegâne yolu hiç başlamamaktır" dedi.

Yoğun katılımın olduğu konferansta söz alan Dr. Ahmet Erdinçli, "Günümüz dünyasının en önemli sorunlardan biri uyuşturucu. Dünya ticaretinde uyuşturucu önemli bir yer tutuyor ve Türkiye, sahip olduğu genç nüfusuyla bu pazarın cazibe merkezlerinden birisi" dedi.

Gençleri uyuşturucudan uzak tutmakta en büyük rolün aileye düştüğünü vurgulayan Erdinçli, ayrıca uyuşturucu kullanımının nasıl anlaşılacağını da şöyle paylaştı:"Çocuğunuz eve geç geliyorsa, durmadan para istiyorsa, yemek yemiyorsa, gözleri mosmor olmuşsa, normalden daha az konuşmaya başladıysa, dalıp gitmeler ve unutkanlık başladıysa dikkatli olunmalıdır. Özellikle, uçucu maddelerin beyne zararı çoktur. Çocuk eve geldiğinde hemen odasına gidip yatıyorsa, durmadan abur cubur yiyorsa, banyoda fazla duruyorsa, ani kusmalar varsa ve ağızda diklemesine yaralar varsa, ağız ve çenesi kayıyorsa hap kullandığının belirtileridir. Arkadaşında kalacağını söylüyorsa bu da takip edilmelidir"

Konferansta polis memuru Murat Kişin ise toplumsal huzuru sağlamanın ancak yardımlaşarak mümkün olacağını dile getirerek, aile bağlarının sağlam olmasına, bireyler arasında sağlıklı iletişimin kurulmasının önemine değindi. Rehber öğretmen ve psikolojik danışman Esin Türkoğlu da sinevizyon eşliğinde, aile içi iletişimin öneminden, aile eğitimlerinden, eğitimle iletişimin nasıl olması gerektiğinden ve çocukların bağımlılıklardan nasıl korunacağından bahsetti.

Programa Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Alaşehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Müslüm Boğa, İlçe Jandarma Komutanı Selim Kasacı, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, imam hatipler, müezzinler ve kayyımlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın sonunda Alaşehir İlçe Müftüsü Necati Kara katılımcılara teşekkür etti.

Alaşehir’de ’Madde Bağımlılığı İle Mücadele’ Paneli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894