• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • Afyon 20 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Uşak 18 °C

Ak Parti Muğla Milletvekili Öztürk: “Namazı Kıldırdıktan Sonra Camiden Kaçan İmam İstemiyoruz”

Ak Parti Muğla Milletvekili Öztürk: “Namazı Kıldırdıktan Sonra Camiden Kaçan İmam İstemiyoruz”
MUĞLA (İHA) – Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Salkım Mahallesi'nde hayırseverlerin yaptırdığı Rüya Salkım Camii ibadete açıldı.

MUĞLA (İHA) – Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Salkım Mahallesi'nde hayırseverlerin yaptırdığı Rüya Salkım Camii ibadete açıldı. Cuma namazı öncesi düzenlenen törende dualarla ve salavatlarla ibadete açılan camide binlerce kişi cuma namazı kıldı. Törende konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, imamlara seslenerek "Namazı kıldırdıktan sonra camiden kaçan imam istemiyoruz" dedi.

Yaklaşık 2500 metrekare arsa üzerine kurulan ve Kavaklıdere ilçesinin en büyük camisi olan Rüya Salkım Camii'nin açılışına vatandaşların yanı sıra protokol üyeleri de yoğun ilgi gösterdi. Engelli vatandaşların da sorunsuzca kullanabileceği şekilde dizayn edilmiş olan caminin açılışına AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Salkım Mahallesi Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Muğla AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk "Camilerimizin toplum için ne kadar önemli olduğunu herkes iyi bilir. Toplumun her kademesinden doğumdan ölüme kadar, cami ile buluşmayan camiyi ortak değer olarak kullanmayan Müslüman olup da buralara uğramayan kimse yok. Türk toplumun en büyük özelliklerinden bir tanesi kendi ibadet yerimizi kendimiz inşa ediyoruz ve bana göre en güzel tarafı bu. Her konuşmada söyleriz, ezanlarımız minarelerimiz eksik olmasın. Bunun ne demek olduğunu herhalde 15 Temmuz gecesi minarede okunan salaların, ezanların ne anlam geldiğini Türkiye'de bir kez daha gördük. 15 Temmuz akşamı bizi sokağa ilk çağıran o salalar oldu" diyerek ülkemizde ilelebet minarelerden ezanların dinmemesini, gönderlerden bayrağımızın inmemesini diledi.

"Namaza kıldırdıktan sonra kaçan imam istemiyoruz"

İmamların sadece namaz kıldırıp camiden gitmesini istemediğini belirten Milletvekili Öztürk "Kendine saygılı insanlığa saygılı İslamiyet'in ne olduğunu bilen Müslümanlığın ne olduğunu bilen gerçek manada insanların bu camide yetişmesini istiyoruz. Biz çocuklarımızın kimseye emanet edilmesini istemiyoruz. Diyanet gerçek manada bu camilerin içinin doldurulmasını istiyoruz. İmamlarımızdan, hocalarımızda sadece namaz kıldırmasını beklemiyoruz. Namaz kıldıktan sonra da kaçan imam istemiyoruz. Yani camiyi bir sosyal alan görüp genç yetiştirmek için mücadele eden, gençlerimizi, çocuklarımızı kimseye teslim etmeyen alanların olmasını istiyoruz. Gerçek manada bu camilerimiz işlev görse ne Doğu'da terör olur ne de o FETÖ denen belaya sürüklenir" ifadelerini kullandı.

Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek ise kulluk bilinci içerisinde sadece ibadetlerin değil salih amelin de çok büyük önem arz ettiğini belirterek "Salih amel sadece ibadet değildir belki komşu ile iyi geçinmektir. Yetimin başını okşamaktır. Topluma faydalı olmaktır. Belki de böylesine güzel mescitleri inşa etmektir. Bütün bunların tamamı salih ameldir. Niçin bunu ifade ediyorum, burada çok kıymetli iki kardeşimiz salih amel peşinde koşuyorlar ki böylesine güzel bir ibadethaneyi Müslümanların hizmetine kazandırdılar. Allah kendilerinden razı olsun" dedi.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir ise "Rüya Salkım Camimiz Kavaklıdere'mizin bugün itibariyle en büyük camisi. Bizim için Salkımdaki bu güzel eserimizin ayrı bir değeri var. Çünkü Kavaklıdere'mizin girişinde olan Salkım Mahallemizde Kavaklıdere'mizi temsil eden sadece salkım değil Kavaklıdere'mizin girişinde olması sebebiyle ilçemize böyle bir eseri kazandırdıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilen camide cuma namazı kılındı.

Ak Parti Muğla Milletvekili Öztürk: “Namazı Kıldırdıktan Sonra Camiden Kaçan İmam İstemiyoruz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894