• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 23 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 18 °C
  • Uşak 20 °C

Afrika Ve Orta Doğu’ya Umut Olacak

Afrika Ve Orta Doğu’ya Umut Olacak
Yeryüzü Doktorları Somali ve Yemen gibi kuraklık, yoksulluk ve iç karışıklıklar sebebiyle açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan bölgelerdeki sıkıntıya kayıtsız kalmayarak beslenme kampanyası başlattı.

YERYÜZÜ DOKTORLARI’NIN BESLENME KAMPANYASI AFRİKA VE ORTA DOĞU’YA UMUT OLACAK

Yeryüzü Doktorları Somali ve Yemen gibi kuraklık, yoksulluk ve iç karışıklıklar sebebiyle açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan bölgelerdeki sıkıntıya kayıtsız kalmayarak beslenme kampanyası başlattı. Bu bölgelerde 2012’den beri açtığı beslenme sağlığı merkezlerinde ücretsiz muayeneler yapan, ağır beslenme bozukluğu tespit edilen anne ve çocuklar için özel beslenme programları düzenleyen Yeryüzü Doktorları, ‘Açlıktan Ölüyorum…Gerçekten!’ sloganı ile başlattığı kampanyayla 2017’de 2 Beslenme Sağlığı Merkezi daha açmayı hedefliyor

Bosna, Suriye, Filistin, Somali, Yemen, Kongo DC, Uganda, Çad, Nijer ve Azerbaycan başta olmak üzere, bugüne kadar 46’dan fazla ülkede faaliyet gösteren uluslararası bir sağlık yardım kuruluşu olan Yeryüzü Doktorları, 15 bini aşkın gönüllü kadrosuyla, 16 yıldır binlerce hastayı tedavi ediyor. 2012’den bu yana ise Somali, Nijer ve Yemen’de açtığı beslenme merkezleri projesini daha da ileri götürmek amacıyla yola çıkan Yeryüzü Doktorları, ‘Açlıktan Ölüyorum…Gerçekten!’ sloganıyla yeni bir beslenme kampanyası başlattı.

“DÜNYADA 795 MİLYON KİŞİ HER GECE AÇ YATIYOR”

BM’nin son açıklamasına göre; Yemen, Somali, Güney Sudan ve Nijerya’da toplam 20 milyondan fazla insan kıtlık problemiyle mücadele ediyor ve bu durum, 1945’ten bu yana yaşanan en büyük insani kriz olarak tanımlanıyor. Dünyada yaşanan bu açlık krizinden dolayı 795 milyon kişi her gece aç yatıyor.

“2017 SONUNA KADAR 2 BESLENME MERKEZİ DAHA AÇMAYI PLANLIYORUZ”

Açlıkla mücadelenin ve beslenme sağlığı faaliyetlerini yürütmenin bir insani zorunluluk olduğunu belirten Yeryüzü Doktorları Genel Başkanı Yahyahan Güney, “Dünyadaki insani krizin en önemli ve yaygın boyutunun açlık olduğu gerçeği, faaliyetlerimizin odağına özellikle son yıllarda beslenme sağlığı projelerini yerleştirdi. Yeryüzü Doktorları olarak, 2012’den beri beslenme sağlığı projelerimize ağırlık vererek Somali, Yemen, Nijer ve Suriye’de açtığımız 9 merkezimizde 27 bin 900 kişiye beslenme tedavisi uyguladık. Ayrıca 114 bin 966 kişiye birinci basamak sağlık hizmetleri sunduk. Malnutrisyonlu, yani yetersiz beslenme nedeniyle sağlığı bozulan insanları, özellikle savunmaya en muhtaç emzirme dönemindeki anne ve çocukları 3-6 aylık özel terapötik (tedavi edici) tıbbi beslenme tedavilerine aldık. 2017 sonuna kadar 2 Beslenme Sağlığı Merkezi daha açmayı planlıyoruz” dedi.

YERYÜZÜ DOKTORLARI, UNİCEF VE DÜNYA GIDA PROGRAMI İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Yeryüzü Doktorları Somali ve Yemen gibi kuraklık, yoksulluk ve iç karışıklıklar sebebiyle açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalmış bölgelerde açtığı beslenme sağlığı merkezlerinde ücretsiz muayeneler yapıyor, ağır beslenme bozukluğu tespit edilen hastalara bir beslenme programı düzenliyor. Beslenmeye dayalı sağlık sorunu yaşamayan ancak sağlık sorunu olan anne ve çocuklara da birinci basamak sağlık hizmetleri sunuyor ve eczaneler kuruyor. Yeryüzü Doktorları, bu projeleri UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu), WFP (Dünya Gıda Programı) ve ilgili ülkelerdeki Sağlık Bakanlıkları ile birlikte yürütüyor./ EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894