• BIST 9602.15
  • Altın 2478.885
  • Dolar 32.5024
  • Euro 34.6469
  • İzmir 28 °C
  • Manisa 27 °C
  • Aydın 30 °C
  • Afyon 27 °C
  • Balıkesir 28 °C
  • Bursa 27 °C
  • Çanakkale 27 °C
  • Muğla 23 °C
  • Uşak 25 °C

Adnan Saka Üyelerini İcraya Verecek

Adnan Saka Üyelerini İcraya Verecek
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa ticaret odası üyelerine geçtiği bilgilendirme mesajında, borçlu olan üyelerin oda aidatlarını ödememeleri durumunda yasal yollara başvuracaklarını söyledi.

ADNAN SAKA ÜYELERİNİ İCRAYA VERECEK

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa Ticaret Odası Üyelerine geçtiği bilgilendirme mesajında, borçlu olan üyelerin oda aidatlarını ödememeleri durumunda yasal yollara başvuracaklarını söyledi.

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO) Nisan ayında gerçekleştirilmesi beklenen yönetim kurulu seçimleri öncesi gönderdiği uyarı mesajıyla üyelerine icra takibi başlatılmaması için son sürenin 25 Ocak 2017 Çarşamba günü olduğunu, ödemelerin mesai saatine kadar yapılması gerektiğini belirtti.

Saka, ticaret odası SMS sisteminden üyelerine geçtiği mesajda nisan ayında gerçekleşmesi beklenen yönetim kurulu seçimlerinde, odaya borcu olanların yasa gereği kaydının askıya alınıp seçmen listelerinden silineceğini, seçme ve seçilme haklarının da dondurulacağını hatırlattı.

MESAJI ALAN ÜYELER ADNAN SAKA’YA ATEŞ PÜSKÜRÜYOR
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka’nın talimatı ile borçlu üyelere gönderilen SMS mesajı, ALTO üyesi olan ticaret erbabının tepkilerine neden oldu. Üyeler, ekonomik durgunluğun zirve yaptığı kış günlerinde, çeklerinin ve senetlerinin yarattığı sıkıntıların olduğunu belirttiler. Bunun yanı sıra dönem sonu kredi faizleri ödemekte zorlandıklarını, Vergi Dairesi ve SGK gibi devlet kurumlarının banka hesaplarına bloke koydurduğu bir dönemde, sivil toplum örgütlerinden olan Aliağa Ticaret Odası'nın da diğer kurumlardan geri kalmayan vahşi kapitalizm uygulamasına yaşadıkları üzüntülerini ifade ettiler.

Üyeler, "Diğer odalar aynı yasa ile yönetilmiyor mu?" sorusunu sordular.  Borç içinde boğuşan Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, üyelerine karşı böyle bir uygulamayı yapmaz iken hatta Esnaf Sanatkar Kredi Kooperatifi Başkanı Adal Altay bile elinden gelen kolaylığı yardımı cansiperane bir şekilde üyelerine yapmaya çalışırken, ALTO Kurucu Başkanı olan Adnan Saka’ya bu hareketin yakışmadığını öne süren Aliağa Ticaret Odası Üyeleri, en üzücü olanın ise SMS mesajında Saka’nın yasal dayanağa sığınması olduğunu söylediler.

SAKA, “BORCU OLAN OY KULLANAMAZ”
Aliağa Ticaret Odası (ALTO), tarafından üyelerine çekilen mesaj şöyle :  ”Sayın üyemiz ….. ltd.stı ; her yıl Ocak ayında yapılan üye güncellemeleri sonucunda son bir yıl aidatlarınızı ödemediğiniz tespit edilmiş olup, kanun gereği kaydınızın askıya alınıp seçmen listelerinden silinmemesi, ödemelerinizin icraya verilmemesi ve mağdur olmamanız acısından kısmı de olsa 25 Ocak 2017 Çarşamba gününe kadar ödeme yapmanız gerekmektedir. Bilgilerinize rica ederim.”

Nisan ayı içinde yapılması planlanan, genel kurulda aday olması beklenmeyen Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’nın liberal söylemlerden uzaklaşıp vahşi kapitalizm uygulamalarına dönmesi ve bunu yaparken de yasalara sığınması üyelerin iki kat üzüntüsüne neden oldu.

Haberi dinlemek için linke tıklayınız

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894