• BIST 9641.57
  • Altın 2481.175
  • Dolar 32.4995
  • Euro 34.6178
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 28 °C
  • Aydın 29 °C
  • Afyon 24 °C
  • Balıkesir 28 °C
  • Bursa 29 °C
  • Çanakkale 27 °C
  • Muğla 25 °C
  • Uşak 25 °C

19 Mayıs Aliağa’da Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Aliağa’da Coşkuyla Kutlandı
Aliağa Haberleri / İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yıl ku
19 MAYIS ALİAĞA’DA COŞKUYLA KUTLANDI
Aliağa Haberleri / İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yıl kutlamaları, tüm yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.
 
Sabah saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanında Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Atik’in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törenler, Barbaros Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri ile devam etti.
 
Barbaros Anadolu Lisesindeki kutlamalara; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Bora Meriç, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse,  Aliağa İlçe Spor Müdürü Kemal Atik ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire amirleri, siyasi partilerin yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Barbaros Anadolu Lisesi’nin bahçesinde devam eden kutlama töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Atik yaptı. 
 
ATİK: TÜRKİYE CUMHURİYETİ SİZLERE EMANETTİR
Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 97. Yıl dönümünü kutladıklarını belirten Atik, şunları söyledi: “Bugün, milletimizin tüm onur ve asaleti ile birlikte büyük önder Atatürk’ün liderliğinde bir kez daha şaha kalktığı gündür. 19 Mayıs sadece Türk Milli hareketinin başlangıcı değil yeni Türk Devleti’nin çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasıdır. Türk genci; Türk İstiklali ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisidir. Gençler bugünün ve yarının tek güvencesidir.  Sizler, Türk’e İstiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, ya istiklal ya ölüm diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Seyit Onbaşıların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özveriler ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza korumak, gelecek kuşaklara aktarmak görev ve sorumluluğunuzdur.”
 
Atik’in konuşmasının ardından ’19 Mayısta Düşünceler’ adlı şiiri 80.yıl Anadolu Lisesi öğrencilerinden İlayda Bilgin seslendirdi. Barbaros Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk’ün Gençliği Hitabı ve Atasına cevabı okundu. 80. Yıl Anadolu Lisesi öğrencilerinin ‘Atatürk Kurtuluş Savaşında’ şiiri ile birlikte mozaik resim gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Program, ilçede görev yapan bayan öğretmenlerin hazırladığı ‘Anadolu’dan Esintiler’ adlı folklorik oyunları ve öğrenciler tarafından sunulan modern dans gösterileri ile son buldu. / EGE BASIN GRUBU
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894